När du inte har motivation till att börja flytta

När man ska göra något som man inte har en inneboende motivation till att göra, det vill säga något som ens naturliga drivkraft inte hjälper en att få gjort. Då får man försöka motivera sig själv så att man kan få uppgiften gjord, eller så får man ge upp resultatet som uppgiften skulle producera – eller så får man ta en annan väg till samma resultat.

Den positiva överraskningen med att få en svårstartad uppgift

Om man ofta har svårt att få igång sig själv att göra det man skall så är det troligt att man grämer sig över det. Man känner sig lite dålig över att hela tiden skjuta upp det man borde göra och man blir mer och mer stressad och missnöjd med sin prestation. Men det finns en positiv överraskning i det här; motviljan till arbetet bär med sig information som vi kan använda för att utvecklas som människor. Det kan vara så att vi har en underliggande motvilja mot att utföra något arbete överhuvudtaget med en flyttfirma Göteborg som vi inte tycker om; och det här är helt naturligt, vi är gjorda för att göra det vi tycker om – visst dyker det ibland upp uppgifter som inte är dem roligaste man vet, men i det stora hela bör man göra något som man faktiskt tycker om; om man inte kan få gjort det man ska så kan det vara en pekning mot att man kanske borde byta arbetsuppgifter.

Att motivera sig själv

Om man inte har något val just för tillfället i frågan om att byta arbete så är det bara att få gjort det man skall göra och då kan man behöva motivera sig själv. Man kan under arbetets gång istället för att se på uppgiften man utför för tillfället och hur tråkig den är, istället fokusera på erixonflytt.se flyttfirma Göteborg och utfallet av uppgiften, det vill säga vad man får ut av att utföra uppgiften, det kan vara att man får ha kvar jobbet vilket ger ekonomisk frihet och möjlighet att försörja ens familj. Med en sådan motivation blir det genast lättare att arbeta.

Börja med flytten

När man skall sätta igång så är det oftast bra att börja med den lättaste möjliga uppgiften så att man får en känsla av att man har börjat, när man väl har börjat är det bra mycket lättare att fortsätta. Den enklaste uppgiften att börja med när man ska flytta är att boka en flyttfirma. Det är bara att ringa upp en flyttfirma och boka flytten. Det tar inte mer än 10 minuter (och kanske 10 minuter att leta flyttfirma på nätet så man får en bra flyttfirma). Efter att man bokat flyttfirma så är man igång och det är bara att starta upp nästa uppgift som kanske är att börja kolla igenom skåp och garderober och uppskatta hur mycket flyttkartonger man kommer att behöva.

Hålla sig motiverad

När man verkligen inte känner för att packa ner mer så får man tänka på sitt nya boende och hur härligt det kommer att bli när man väl är färdig med flytten. När man väl har bokat flyttfirma så har man även en extra press på sig att bli färdig tills dem kommer och ringer på dörren. Det blir ganska dyrt att vaska en flyttfirma så man vill inte stå med massa saker som inte är nerpackade när dem väl dyker upp.