Nya golv i bostaden kommer inte bara att göra en stor skillnad för hur ditt hem uppfattas med golvslipare malmö, utan det kommer också att öka livskvaliteten och höja värdet inför en eventuell försäljning. Om du är någorlunda praktiskt lagt kan du dessutom lägga golvet helt själv och på så vis slippa kostnaderna för hantverkare. Vill du att golvläggningen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt är det dessutom klickgolv som du bör satsa på. Den här typen av golv är mycket enkelt att arbeta med och kan snabbt förändra hela känslan i ditt hem.Fiskbensparkett

Har du aldrig lagt om golv tidigare kan det dock kännas som en mycket stor och omfattande uppgift och ett projekt som är dömt att misslyckas. Så behöver det dock inte vara. De allra flesta klarar av att lägga klickgolv själv, utan någon tidigare kunskap eller erfarenhet. För att underlätta processen har vi ändå valt att ta fram några riktigt bra knep som du med fördel kan använda dig av och som kommer göra golvläggningen mycket roligare och enklare.

3 tips du behöver inför golvläggningen
1. Välj rätt typ av golv
Valet av golv är mycket viktigt och avgörande för hur din golvläggning kommer att gå och hur resultatet kommer att bli. Golvet ska inte bara anpassas efter den stil du har i din bostad, utan bör också anpassas utifrån hur rummet används. I hallen kommer du inte kunna ha samma typ av golv som i vardagsrummet eller i badrummet. Ska du lägga golv i hela bostaden är det rekommenderat att välja samma typ av golv i alla de rum som det är möjligt. På så sätt kan du knyta samman rummen på ett stilmässigt sätt.

2. Se till att du verkligen är förberedd
Visst är klickgolv väldigt enkelt och kan placeras ovanpå ett redan befintligt golv utan problem, men det betyder inte att du bör skippa förberedelse eller förarbete helt och hållet. För att ditt golv verkligen ska bli snyggt och bra behöver du säkerställa att underlaget verkligen är helt platt innan du lägger det nya golvet. Alla golvsocklar bör tas bort innan och dörrfoder kan eventuellt behöva kapas. Vi rekommenderar att du även täcker hela golvet med lumppapp eller med foam.

3. Lägg golvet från rätt håll och lämna utrymmen
Ett mycket vanligt misstag som många förstagångsgolvläggare gör är att de lägger golvet direkt mot väggen. Detta är något som är mycket viktigt att undvika för att golvet ska kunna ha möjlighet att röra sig utan att bli förstört. Se till att du alltid börjar lägga golvet från ett hörn och jobba därefter från vänster till höger sida. Med hjälp av en distanser kan du också säkerställa att du får rätt avstånd mellan vägg och golv.

 

Categories: GolvRenovera