Är du i behov av ett nytt tak?

Att lägga nytt tak är ingen billig historia och det kan vara värt att lägga ner ganska mycket tid på att hitta rätt takläggare – visst kommer det inte att bli billigt oavsett vilken takläggare du väljer, men man kan absolut få ner priset en hel del genom att välja en bra och billig takläggare. Sen vill man ju så klart inte tumma på kvaliteten för att få ner priset, så lägg några timmar på att prata med olika takläggare för att hitta en som både verkar bra och inte tar hutlösa priser.

Priser varier kraftigt beroende på typ av tak

Skall man ha ett vanligt plåttak bytt så är det bra mycket billigare än tegel eller betong, ett annat populärt tak som inte alls kostar mycket att byta är papptak. Man kan även ta ner ett tegeltak och byta det till plåt eller papp, givet att husets konstruktion klarar av att ha plåt eller papp istället för tegel. Det brukar dock inte vara riktigt lika snyggt med plåt och papp som tegel så det är en avvägning man själv får göra – sedan håller ju inte papp och plåt lika länge heller – så man får troligen byta tak en extra gång. Det brukar trots det vara billigare med plåt och papp än tegel och betong, då framförallt tegel eftersom det är det dyraste taket och det håller inte lika länge som betong.

Letat takläggare på internet

Man kan fråga sina vänner och grannar om de vet om en bra takläggare, eller så går man in på internet och letar. De flesta takläggare har idag hemsidor där man kan gå in och lösa om deras takfirma. Ofta finns det bilder och beskrivningar av uppdrag de gjort tidigare och det kan vara bra att se hur de ser så att man får en uppfattning av hur duktiga takläggare dem är. När man hitta några olika takläggare som verkar bra så kan man be om prisuppgift från alla, det tycker jag är smart. Och sedan jämföra de faktiska priserna för takbytet, då blir det inget att köpa grisen i säcken, man vet precis vad alla kostar för ens uppdrag och man har bra information att grunda sitt beslut på.